Monday, 8 October 2012

FLASHBACK - UPM,



SELAMAT PAGI KWNKU: huhu . dah behari-hari aku nak update blog nih tapi aku cuba dan terus mencuba masih jgak x bole.. sebab guna wifi upm ni lah jadi lambat je.. ALHAMDULILLAH pejam celik pejam celik akhirnyaaaaaaaaaaaa..... aku dah habeskan semester pertama dgn sebaiknya (baik la sgtkn , mcm mna dgn result aku nanti aku pn x bole nak jangka kn)

aku sendiri x sangka mcm mna aku bole bawa diri aku sampai tahap ni.. 
kadang2 bila aku tgh bosan duk lam bilik ni sampai nk gila pn ada.. bila dh bosan sgt aku berdiri tepi tingkap pndang kat hutan tebal sebelah bilik then aku menjerit gini " abah ceq nak balik penang" .. pastu kadang time bosan jugak la aku tampar2 muka aku , yela mana taknya aku rasa mcm aq tgh bemimpi di saat aku berada di UPMkb ni.. macam x percaya aku bole hidup kt sini seorng diri tanpa family and kwn2, bf? mcm mn plak? hahha.. dgn bf aq x kesah sgt sbb aku ngn dya mmg duk jauh pun .. aku penang dya skola kat johor.. so , koling2 aja la..

aku mmg x sangka yg aku berjaya melalui segala pahit manis di sini, jumpa kwn2 yg bole dikatakan OKE la jgk, ada mcm2 jnis kwn aku kt sni, ada yg slalu bersama sy ke kuliah n ladang.. especially roomate la, dh 1 kos 1 klas kn... ada kwn yg bila aq stress dya dpt detect aq. yg tu si tyra.. and ada kwn yg suka gedik2 kt aku, sis gadis sabah la.. n rmai lg la.. liza, syu, zai, dhirah, and kak fyda..tpi kak fyda dh stop study sbb dpt keja .. hurmm..  umo dh 21 mybe dya rsa x sesuai lg utk bljar kn mybe job is more important. aku mmg berat hati nk bia dya blik pahang. yela mna x nya kn sebab dya la yg tlg jgakn aq, bila aku x balik raya aitu.. aku nk balik tp dya ckp bazi duet je raya kejap je an, then fmily pn x bg aq blik sbb tkut aq letih, ( aq kn ada penyakit pelik)
thanks sgt kt kak fyda sbb dya la aq snggup x blik walupn rmai kwn2 yg blik.. nseb la tyra pn x nk balik KL sbb dya tu mmg x kesah blik ke x.. lain la aku ni mmg cerewet sikit. 

aku ni mmg x pernah suk jauh dri fmily.. bayangkan aq skolah dkt dgn umah je.. dr tadika smpai hbes fom5... tp time fom6 skolah jauh la jgk  tp 3 minggu ja.. ( tu pun p blik abah yg antaq and amek.. nmpak sgt ngada2 ank mnja- )
tpi aku berjaya buktikn kat abg2 akak2 n adik aku yg aq still alive  walauupun duk jauh dari ampa semua.. dulu ampa yg peleceh aku, ampa kata aku ni x reti nk usaha wat benda sndri semua nk harap kt ampa n kt mak n abah.. adik aku yg laki tu lg la jles kt aku sbb smua bnda aq nk msti dpt ( bnde2 trtntu jelh)  teringatkn msa nk tinggalkn umah, aku ngis2 peluk smua org... pastu dlm keta pkiaq mcm2  x tng aq dibuatnya.. mcm mna la aq nk mulakn kehidupan di sana.. msa kat KLIA aq mcm mimpi lg.. btulkah keputusan aku ni nk blajar kt sna walupun aq ni adlh 2nd intake 18-6-12 aq perlu gi sna sbb tempaoh x lama utk plj 2nd intake.. tapi waktu aku nk dtg sarawak mak n abah aku ikut skali.. yela bintulu kot, klaw kuching tu abah aq x kesah sgt sbb dya dh pro sgt dgn kuching sbb slalu dtg. bayangkn bintulu ke kuching nek bas 12 jam .. hahahha.. tapi nseb la flight KL- BINTULU...

 tapi nak x nk aq x ley patah blik.. semua org dh tlg aku apa y ptut.. terutamanya kak aq yg 1st kak iera dya yg kalut nk prepare sgla bnde..
aku bnyak blajar bnde baru di sini...aku jumpa org bru. aq blaj bnde baru aku pekakkan telinga dgr og ckp itu , ini, mak aq pn bg restu kan... so what?? belajr je la.. walupn aq susah nk serap ilmu kt sini sebab kos aq rmai hmper 100 org.. bygkn 100 klas 1 klas... dlu senior ckp pngambilan x rmai. tpi stat thun ni UPM amek budak2 dr lepasan Institut prtanian.... ang bygkn la nk duk lam klas yg rata2 nya lg tua dr ang smua 20 - keats . kmi yg budak spm ni 40 lbih ja..  tapi makin lama aku kena sesuaikan diri jgk, wlupn kdang dlm grup presentation aku suka wat halai balai, yela dh ada org lg tua mesti depa bley wat kan.. ( jahat jgk aku time tuh)

 aku bangga sikit la dgn diri aku ni, aku yg xpenah duk jauh ni tiba2 duk lg jauh , akak2 aq dlu smbung study kat UKM. but aku UPM KAMPUS BINTULU bukannya yg kt SERDANG.. walupn kadang2 aku ngeluh bencinya kene hdup susah2 sendirian.. tp tyraha de ckp kt aq, ade yg lg susah dr kau la jiji , so ku jgn nk ngade2 sgt.. huhu... senior pn ade nasihatkn kteorg ,go on je kat sni,, sni lie study nye lain.. mostly lec. bnyak tlg student ... tapi yg aku x bole ubah sikap mlas nk blajr dgn sungguh2. dulu aq ckp kt kak aq , klw aq duk jauh aq akn jin  sbb aq kna usaha sndri , jgn nk brgntung kt org len... tpi bila aq dtg sini aq ulang lgi sikap yg sma.. tapi last skali aq dpt jgk akhirkn sem 1 ni..... dan tunggu msa utk pulang  arini 9, esok 10, 11,12, 13.. 13 aq blik.. x sabar .. bnyk bende yg aq nk wat dlm msa sebln cuti tu... nk isikn dgn sbaiknya.. ape pn PENANG jgk yg the best... sbb penang smua bnde ada.. 




ni la beberapa gmbar kenangan kami budak diploma pertanian sem-1
     
ni la separuh dari budak klas... kmi semua dari negeri yg beza2 mostly budak2 semenanjung yg rmai sabah srawak x sgt la.



ni la muka akak dlm klas aku



ampa caya dak depa semua ni lg tua dr aku tpi aq bole kwn ngn depa semua wlupun dlu agak janggal sikit... depa ni beza sethun dua ja ngn aq.. hahha

ni plak aku dgn member aku danjugak sbgai roomate aku..

posing sikit sbb ade fotografer sudi amekkan.. thannk wancha..
(abaikan aku nmpak chubby sikit dont know why mybe sbb bju tu bsar kot)


okei tu shaja.. menghitung haari utk pulang ke rumah











No comments:

Post a Comment