Wednesday, 10 October 2012

I'm Bored Today

ari ni rabu, sabtu aku akan balik semenanjung...... huhu.. lame nye rase nk tunggu hari sabtu tu,.. dah la tdi tgk akak2 yg len dh siap2 nk gerak g airport kteorng semua pun tgk la ke bawah sape yg dh nak balik tu, lepas tu aku pun menjerit kt senior aku, akak dh nk blik ke? nk ikowtttt..
 hahah. gila kn.. 

bila bosan banyak bende aku pikir untuk aku wat nnti bila aq balik penang nanti, aku cuti sebulan so aku kene manfaat kn cuti dgn sebaiknya la kan.. tapi benda yg paling penating mestila jumpa semua kwn2 aku dulu... banyak bende aku nak kena wat sbb msa tu sgt berharga bgi aku skunk ni,.. 
aku perllu buat segalanya klaw x nnti aku akn nyesal.. hahaahha.. aku tawu aku ni sengal sikit kadang2... 

akibat terlalu bosan sgt aku tido awal then bngun lmbat .. pastu bngun dh tghari aku ajak member aku g mkn.pastu jln2 dlm kwasan upm . pastu bila dh penat blik blik tdo lagi... pastu mlm plak klaw rjin kteorg gi beli makanan kat dewan makan pastu dh kenyang balik bilik bukab fb, tgk movie, then buat taik mata.. haahahhh... dh smpai hilang akal nk wat pe pn x tw...


rindu plak nk gi kuliah
(padahal time kuliah slalu mengeluh)

Monday, 8 October 2012

FLASHBACK - UPM,



SELAMAT PAGI KWNKU: huhu . dah behari-hari aku nak update blog nih tapi aku cuba dan terus mencuba masih jgak x bole.. sebab guna wifi upm ni lah jadi lambat je.. ALHAMDULILLAH pejam celik pejam celik akhirnyaaaaaaaaaaaa..... aku dah habeskan semester pertama dgn sebaiknya (baik la sgtkn , mcm mna dgn result aku nanti aku pn x bole nak jangka kn)

aku sendiri x sangka mcm mna aku bole bawa diri aku sampai tahap ni.. 
kadang2 bila aku tgh bosan duk lam bilik ni sampai nk gila pn ada.. bila dh bosan sgt aku berdiri tepi tingkap pndang kat hutan tebal sebelah bilik then aku menjerit gini " abah ceq nak balik penang" .. pastu kadang time bosan jugak la aku tampar2 muka aku , yela mana taknya aku rasa mcm aq tgh bemimpi di saat aku berada di UPMkb ni.. macam x percaya aku bole hidup kt sini seorng diri tanpa family and kwn2, bf? mcm mn plak? hahha.. dgn bf aq x kesah sgt sbb aku ngn dya mmg duk jauh pun .. aku penang dya skola kat johor.. so , koling2 aja la..

aku mmg x sangka yg aku berjaya melalui segala pahit manis di sini, jumpa kwn2 yg bole dikatakan OKE la jgk, ada mcm2 jnis kwn aku kt sni, ada yg slalu bersama sy ke kuliah n ladang.. especially roomate la, dh 1 kos 1 klas kn... ada kwn yg bila aq stress dya dpt detect aq. yg tu si tyra.. and ada kwn yg suka gedik2 kt aku, sis gadis sabah la.. n rmai lg la.. liza, syu, zai, dhirah, and kak fyda..tpi kak fyda dh stop study sbb dpt keja .. hurmm..  umo dh 21 mybe dya rsa x sesuai lg utk bljar kn mybe job is more important. aku mmg berat hati nk bia dya blik pahang. yela mna x nya kn sebab dya la yg tlg jgakn aq, bila aku x balik raya aitu.. aku nk balik tp dya ckp bazi duet je raya kejap je an, then fmily pn x bg aq blik sbb tkut aq letih, ( aq kn ada penyakit pelik)
thanks sgt kt kak fyda sbb dya la aq snggup x blik walupn rmai kwn2 yg blik.. nseb la tyra pn x nk balik KL sbb dya tu mmg x kesah blik ke x.. lain la aku ni mmg cerewet sikit. 

aku ni mmg x pernah suk jauh dri fmily.. bayangkan aq skolah dkt dgn umah je.. dr tadika smpai hbes fom5... tp time fom6 skolah jauh la jgk  tp 3 minggu ja.. ( tu pun p blik abah yg antaq and amek.. nmpak sgt ngada2 ank mnja- )
tpi aku berjaya buktikn kat abg2 akak2 n adik aku yg aq still alive  walauupun duk jauh dari ampa semua.. dulu ampa yg peleceh aku, ampa kata aku ni x reti nk usaha wat benda sndri semua nk harap kt ampa n kt mak n abah.. adik aku yg laki tu lg la jles kt aku sbb smua bnda aq nk msti dpt ( bnde2 trtntu jelh)  teringatkn msa nk tinggalkn umah, aku ngis2 peluk smua org... pastu dlm keta pkiaq mcm2  x tng aq dibuatnya.. mcm mna la aq nk mulakn kehidupan di sana.. msa kat KLIA aq mcm mimpi lg.. btulkah keputusan aku ni nk blajar kt sna walupun aq ni adlh 2nd intake 18-6-12 aq perlu gi sna sbb tempaoh x lama utk plj 2nd intake.. tapi waktu aku nk dtg sarawak mak n abah aku ikut skali.. yela bintulu kot, klaw kuching tu abah aq x kesah sgt sbb dya dh pro sgt dgn kuching sbb slalu dtg. bayangkn bintulu ke kuching nek bas 12 jam .. hahahha.. tapi nseb la flight KL- BINTULU...

 tapi nak x nk aq x ley patah blik.. semua org dh tlg aku apa y ptut.. terutamanya kak aq yg 1st kak iera dya yg kalut nk prepare sgla bnde..
aku bnyak blajar bnde baru di sini...aku jumpa org bru. aq blaj bnde baru aku pekakkan telinga dgr og ckp itu , ini, mak aq pn bg restu kan... so what?? belajr je la.. walupn aq susah nk serap ilmu kt sini sebab kos aq rmai hmper 100 org.. bygkn 100 klas 1 klas... dlu senior ckp pngambilan x rmai. tpi stat thun ni UPM amek budak2 dr lepasan Institut prtanian.... ang bygkn la nk duk lam klas yg rata2 nya lg tua dr ang smua 20 - keats . kmi yg budak spm ni 40 lbih ja..  tapi makin lama aku kena sesuaikan diri jgk, wlupn kdang dlm grup presentation aku suka wat halai balai, yela dh ada org lg tua mesti depa bley wat kan.. ( jahat jgk aku time tuh)

 aku bangga sikit la dgn diri aku ni, aku yg xpenah duk jauh ni tiba2 duk lg jauh , akak2 aq dlu smbung study kat UKM. but aku UPM KAMPUS BINTULU bukannya yg kt SERDANG.. walupn kadang2 aku ngeluh bencinya kene hdup susah2 sendirian.. tp tyraha de ckp kt aq, ade yg lg susah dr kau la jiji , so ku jgn nk ngade2 sgt.. huhu... senior pn ade nasihatkn kteorg ,go on je kat sni,, sni lie study nye lain.. mostly lec. bnyak tlg student ... tapi yg aku x bole ubah sikap mlas nk blajr dgn sungguh2. dulu aq ckp kt kak aq , klw aq duk jauh aq akn jin  sbb aq kna usaha sndri , jgn nk brgntung kt org len... tpi bila aq dtg sini aq ulang lgi sikap yg sma.. tapi last skali aq dpt jgk akhirkn sem 1 ni..... dan tunggu msa utk pulang  arini 9, esok 10, 11,12, 13.. 13 aq blik.. x sabar .. bnyk bende yg aq nk wat dlm msa sebln cuti tu... nk isikn dgn sbaiknya.. ape pn PENANG jgk yg the best... sbb penang smua bnde ada.. 




ni la beberapa gmbar kenangan kami budak diploma pertanian sem-1
     
ni la separuh dari budak klas... kmi semua dari negeri yg beza2 mostly budak2 semenanjung yg rmai sabah srawak x sgt la.



ni la muka akak dlm klas aku



ampa caya dak depa semua ni lg tua dr aku tpi aq bole kwn ngn depa semua wlupun dlu agak janggal sikit... depa ni beza sethun dua ja ngn aq.. hahha

ni plak aku dgn member aku danjugak sbgai roomate aku..

posing sikit sbb ade fotografer sudi amekkan.. thannk wancha..
(abaikan aku nmpak chubby sikit dont know why mybe sbb bju tu bsar kot)


okei tu shaja.. menghitung haari utk pulang ke rumah











Friday, 28 September 2012

COUNTDOWN TO BACK HOME

                                     




take 5 jap study KENEGARAAN MALAYSIA otak ni dah jam plak. Okey nk cte ape erk, time ni aq mmg rindu sgt nak balek penang, btw tinggal 2 minggu lagi, then aq nak lari dari keserabutan belajar di sini. Bintulu ni dah la panas sbb kat sini kan temapt pemprosesan gas asli. Kalau dr bilik aq ni bleyh nmpak cahaya api di sebalik hutan tu, dan asap2nya bukan dlm hutan maksud aku, tapi disebalik hutan tu kan ada laut , maybe kt situ kot tmpat dya. Kat hostel aku duk tingkat 4 so bley nmpak la kn. Duk kt sini jgk la kulit kita klaw yg org semenanjung tu di kt sini mmg bole jd gelap la. Tapi yg aku peliknya org2 bintulu ni kulit depa x hitam plak.. hahah.. tapi aku mmg dh terlalu homesick ni, aku nak balik , nak wat treatment muka aku yg dh gelap ni. hahaha.. ( ni post smalm tp dsebabkn wifi down so, terpaksa repost la)




ni muka aku before aku masuk UPM, BINTULU.
( Time ni aku kat klate) hihi

                                               dan selepas dua bulan lebih aku kt sini
                                ni rupenye anak kepada tuan abu bakar

                                                                 jeng,jeng, jeng
               


ni la rupe aku , time ni masa 1st day HARI RAYA AIDILFTRI
aku dgn member aku x balik raya sbb cuti 1 minggu ja, rugi la duet tiket yg mahal tu kan
athirah x balek ampang and aku x balek penang.




tgk la hitam kan, athirah sebelum ni lg putih tp skunk putih ckit je. ahhaha
walaupun sedih x balik raya tapi bibir masih mampu tersenyum.
                                  
                                           


















LALALAALLALALA........

bangun pagi dengan niat nak study tapi tgk roomate tidoq lama gila mcm best ja.. akupn sambung tidoq  balikk. Tapi bangun bukak laptop x taw nak wat apa sebab nk study otak aq ni ni tgh LEMMMMM,,,, lagi kan so nak share cikit je la. tgk la kat bawah tuh..
                                                   |
                                                   |
                                                   |
                                                   |
                                                   |
                                                   |
                                                   |
                                                   |
                                                  - -
                                                   -





benda alah ni aku beli masa kat padang kota.
tapi tme dtg upm aq lupa nk bawak.. (sedihnye)

just my pic and him..

Thursday, 27 September 2012

Rindu MYKO

x tawu nak cita macam mana, tapi sejak2 akhir2 ni aku suka begayut gdn si myko ni, sbb sya rajin call aku walupun dya bz dgn game rugby dya sana sini. Aku je yg kurang prihatin dgn dya sbb aku call dya bila dya text aku mcm ni      " sha call i jap" time tu baru la aku call.Pastu x taw la kenapa pagi2 buta dya dh kejutkan aku bangun tido . arrrgghhhh time ni mmg aku malu gila sbb dya gelakkan aku bila dg suara aku yg tah apa2 tu kan .. Tapi x pa tunggu hang myko nnti aku call hang banyak2 kali kacaw hang tidoq.. haahha.. tapi best jgk bila dengaq suara dya yg mamai tu kan. hahha. Okey cukup takat tu je. sebenaqnya aku mmg rindu hang myko..  
       sampai di sini sahaja aku kene pergi perjumpaan KASPER plak.dlm hti ni mmg mls gila nk mampuih heheh.. mlm2 kene p sana.

ni la si myko yg aku syg tuh..  aku suka aksi ni msa game rugby
okei.

Tuesday, 25 September 2012

sahabat kecilku ( 6 tahun sampai sekarang)



minngu ni dh study week, tapi studynya aku x mula2 lagi pun. Bila aku mula bukak buku TITAS aku punya la baca banyak - banyak tapi haram x lekat dalam kepala. Pastu tibe2 aku teingat sebelum aku nak dtg ke UPM ni, membe yg sempat aku jumpa cuma si kyrah je. Mmg sedih sgtla, dh lama x lepak sekali sebab lpas skolah rendah dya skolah lain aku skolah lain klaw jumpa pun scara kbetulan ja.. Dia ni waktu zaman skolah rendah mmg slalu lepak umah aku and makan2 kat umah aku. Gaduh pun slalu jugak. Tapi dia ni baik la jugak sbb suka tlg aku. hahah. 2 minngu sebelum aku dtg UPM bintulu ni aku sempat lepak2 ngn dya sbb nk teman dya wat blind date.. hahhaha. Dah lama x lepak ngn dya syok la jgk ronda2 ngn dya.. Dia la satu-satunya kawan aku dari kecik sampai ke besor. kyrah tunngu aku balik penang nanti kite lepak2 lg yew. And aku bk dg sape plak bf ang lpas ni.
ni la dia Nur Syakirah



fren 4 eva.




Thursday, 20 September 2012

my fav. makanan yg pelik2

syu bosan tunggu sushi lambat sgt

aku lagi la bosan tunggu sushi nak take away pon punya lambat  wat

muka syu and chacha mnahan kelaparan dgn sabar

muka stress chacha

lepas makan sushi, mkn bende len plak. laksa srawak tapi ikin swuh aku habiskan makanan dia

makanan jgn ditolak, rugi2.. haahah. layan makan