Friday, 28 September 2012

COUNTDOWN TO BACK HOME

                                     




take 5 jap study KENEGARAAN MALAYSIA otak ni dah jam plak. Okey nk cte ape erk, time ni aq mmg rindu sgt nak balek penang, btw tinggal 2 minggu lagi, then aq nak lari dari keserabutan belajar di sini. Bintulu ni dah la panas sbb kat sini kan temapt pemprosesan gas asli. Kalau dr bilik aq ni bleyh nmpak cahaya api di sebalik hutan tu, dan asap2nya bukan dlm hutan maksud aku, tapi disebalik hutan tu kan ada laut , maybe kt situ kot tmpat dya. Kat hostel aku duk tingkat 4 so bley nmpak la kn. Duk kt sini jgk la kulit kita klaw yg org semenanjung tu di kt sini mmg bole jd gelap la. Tapi yg aku peliknya org2 bintulu ni kulit depa x hitam plak.. hahah.. tapi aku mmg dh terlalu homesick ni, aku nak balik , nak wat treatment muka aku yg dh gelap ni. hahaha.. ( ni post smalm tp dsebabkn wifi down so, terpaksa repost la)




ni muka aku before aku masuk UPM, BINTULU.
( Time ni aku kat klate) hihi

                                               dan selepas dua bulan lebih aku kt sini
                                ni rupenye anak kepada tuan abu bakar

                                                                 jeng,jeng, jeng
               


ni la rupe aku , time ni masa 1st day HARI RAYA AIDILFTRI
aku dgn member aku x balik raya sbb cuti 1 minggu ja, rugi la duet tiket yg mahal tu kan
athirah x balek ampang and aku x balek penang.




tgk la hitam kan, athirah sebelum ni lg putih tp skunk putih ckit je. ahhaha
walaupun sedih x balik raya tapi bibir masih mampu tersenyum.
                                  
                                           


















LALALAALLALALA........

bangun pagi dengan niat nak study tapi tgk roomate tidoq lama gila mcm best ja.. akupn sambung tidoq  balikk. Tapi bangun bukak laptop x taw nak wat apa sebab nk study otak aq ni ni tgh LEMMMMM,,,, lagi kan so nak share cikit je la. tgk la kat bawah tuh..
                                                   |
                                                   |
                                                   |
                                                   |
                                                   |
                                                   |
                                                   |
                                                   |
                                                  - -
                                                   -





benda alah ni aku beli masa kat padang kota.
tapi tme dtg upm aq lupa nk bawak.. (sedihnye)

just my pic and him..

Thursday, 27 September 2012

Rindu MYKO

x tawu nak cita macam mana, tapi sejak2 akhir2 ni aku suka begayut gdn si myko ni, sbb sya rajin call aku walupun dya bz dgn game rugby dya sana sini. Aku je yg kurang prihatin dgn dya sbb aku call dya bila dya text aku mcm ni      " sha call i jap" time tu baru la aku call.Pastu x taw la kenapa pagi2 buta dya dh kejutkan aku bangun tido . arrrgghhhh time ni mmg aku malu gila sbb dya gelakkan aku bila dg suara aku yg tah apa2 tu kan .. Tapi x pa tunggu hang myko nnti aku call hang banyak2 kali kacaw hang tidoq.. haahha.. tapi best jgk bila dengaq suara dya yg mamai tu kan. hahha. Okey cukup takat tu je. sebenaqnya aku mmg rindu hang myko..  
       sampai di sini sahaja aku kene pergi perjumpaan KASPER plak.dlm hti ni mmg mls gila nk mampuih heheh.. mlm2 kene p sana.

ni la si myko yg aku syg tuh..  aku suka aksi ni msa game rugby
okei.

Tuesday, 25 September 2012

sahabat kecilku ( 6 tahun sampai sekarang)



minngu ni dh study week, tapi studynya aku x mula2 lagi pun. Bila aku mula bukak buku TITAS aku punya la baca banyak - banyak tapi haram x lekat dalam kepala. Pastu tibe2 aku teingat sebelum aku nak dtg ke UPM ni, membe yg sempat aku jumpa cuma si kyrah je. Mmg sedih sgtla, dh lama x lepak sekali sebab lpas skolah rendah dya skolah lain aku skolah lain klaw jumpa pun scara kbetulan ja.. Dia ni waktu zaman skolah rendah mmg slalu lepak umah aku and makan2 kat umah aku. Gaduh pun slalu jugak. Tapi dia ni baik la jugak sbb suka tlg aku. hahah. 2 minngu sebelum aku dtg UPM bintulu ni aku sempat lepak2 ngn dya sbb nk teman dya wat blind date.. hahhaha. Dah lama x lepak ngn dya syok la jgk ronda2 ngn dya.. Dia la satu-satunya kawan aku dari kecik sampai ke besor. kyrah tunngu aku balik penang nanti kite lepak2 lg yew. And aku bk dg sape plak bf ang lpas ni.
ni la dia Nur Syakirah



fren 4 eva.




Thursday, 20 September 2012

my fav. makanan yg pelik2

syu bosan tunggu sushi lambat sgt

aku lagi la bosan tunggu sushi nak take away pon punya lambat  wat

muka syu and chacha mnahan kelaparan dgn sabar

muka stress chacha

lepas makan sushi, mkn bende len plak. laksa srawak tapi ikin swuh aku habiskan makanan dia

makanan jgn ditolak, rugi2.. haahah. layan makan


Wednesday, 19 September 2012

3 minggu tapi mcm 3 tahun,



perkenalan aku dgn nadhirah syafiqah kt SMKPR , telah membuatkan aku besemangat utk sambung study ambil STPM disebabkan x dpt twaran ke IPTA. Susah aku nak terima hakikat yg aku terpaksa msuk skolah blik waktu tu. Korang xfhm apa yg aku rasa waktu tu bila ayah aku swuh msuk msuk pra-u. Aku tension bkn sbb apa, geng2 aku semua dpt fom6 skolah lama, tapi aku sorang ja dpt skolah len sbbny aku dpt aliran sains, member yg len dapat kemanusiaan. Fuuhhhhhhhh frust gila time tu, 8-5-12 ayah aku dftarkn aku kt stu, pastu tepaksa tebalkn muka pergi skolah tudgn x knal sapa2 kt stu, tapi bila aq tanya member yg lain ada la member yg skola lama aku dlu dpt skolah tu jgk  tp aq x rapat sgt dgn dorang ni sebab klas lain2 msa fom5.
Time tu jgak la soang demi sorang member yg penah 1 skolah ngn aku dlu dorang nk tarik diri dr msuk pra-u  sbb takut x bley catch-up walaupun stpm dh tukar format kpd sistem semester... Memang lpas tu aku mals sgt nk g skolah sbb x dak geng yg best2.. Tapi lepas orientasi aku jadi rapat dgn nadh,  oke aku tunjukkan pic dya.
aku dgn nadh time smbutan hari guru
nadh ni memang 1 dlm 1000 nak jumpa owg yg mcm dya, aku  mmg x ugi dpt knal dgn walupun dlm masa 3 minggu tp hubungan pesahabatan kmi dh mcm 3 thun kmi knal. Itu memang mustahil lah kan .Aku ni mmg susah nk cari kwn yg sehaluan minatnya dgn aku, walupun aku amai kwn yg apt x semau tu punya pemikiran yg sama dn aku.Tapi nadh ni lain 1st time tgk dya mcm sombong tp bila 1st time jgk aq start tegur dya , tah mcm mna kmi bley stoy moy pnjng lebar, bemula psa siapa dri dya,  bf dya, fmily dya and background dya. Memang menarik sgt pasla diri dya susah sgt nk jumpa kwn yg mcm ni eveything dya cita kt, bukan dya nk bangga dgn diri dya ataupun dya nak show of tapi dya ceritakan tentang kenyataan. Novel yg dya tgh wat pun dya bg aq baca walaupun x siap lg... hahah lawak gila novel tu Moron & Arrogant novel BI yg dya wat mmg best. Disebabkan dya lah aku jadi semangat nak pi sekolah balik walaupun aku dh mlas nk blajar time tu. Dia pun sama mcm aku jgk x nk duk fom6 dy nk msuk U tapi time tu turezeki x memihak kepada kmi lagi. Aku mmg x nk nadh tukar skolah sebab dya kesian kt mak dia sbb tepaksa hantar jauh sama sbbnya dgn aku , aku mls nk pehgi skolah tu sebab jauh. Nak dijadikan ceritany, hari2 aku bangun leawat sebb x nk g skolah, hari2 bangun pkul7 mmg ayah aku mngamuk dgn aku, sbb pagi2 traffic jam, aku bngun lewat, kna msuk skolah pling lewat 7.20 teuk x aku time tu mcm budak kecik kan? Tapi ayah aku still sabr dgn aku.. hahahha jahatnya aku ni. Tapi selepas segala semua bende x terduga belaku kt aku, aku dpt tawaran ke UPM KAMPUS BINTULU SARAWAK (diploma pertanian) manakala nadh di UPSI ( diploma B.I) kami tepisah, sebelum aku nk pergi aku jnji ngn dy nk jumpa dia dlu tapi x sempat sbb kesuntukan waktu . memamng aku sedih sgt... ape2 pun aku nk cakap nadh ni la kwn yg cari2kan selama ini. tapi pekenalan kami hanyalah sementara.
dya lain dari yg lain

Monday, 17 September 2012

UniqueLO!!!!!!!!!

                                                 hehe... no wondering she's different than others..

Friday, 14 September 2012

karenah diakhir-akhir kuliah

aku tak tahu la nape banyak sgt msalah yg kene settle sebelum memasuki final exam. yang aq palinh penet sekali bila perlu berhadapan dengan setiap pembentangan bagi setiap subjek.. aku tak tahu la kenape sejak2 aku masuk upm ni, aq jadi down sangat bila aku tengok classmate aku yg ramai.  bukan tu je yg paling aku x berape nkabest sgt sebab dlm klas aq kmi smua bukan sebaya umur drpd 96 org peljar, 40 org drpd kami adalah budak spm yg selebihnya adlh budak IP. Jadi adlh terdapat sedkit jurang antar kmi sebab kmi kurang pengehtahuan drpd mereka semua berkaitam degn subjek pertanian, stakat subjek kmia dan addmte yg kmi pelajari di upm ni bole la thn la, tapi susah ckit. ape yg aq merepek ni...................
oke berbalik kepada cerita aq, aq ni mcm x semangt ja wat pembentangn utk mmenuhi permakahan bagi setiap subjek. bila aku berdiri di hadapan aq teruis jadi gelabah biawak aku pun x taw knap jadi mcm ni ..
rasa sedih gila sebab x dpt lakukan yg terbaik ....
 seriously aku ras ax selesa sgt dgn sesetengah budak2 klas aku, aku cuba utk berkwn dengn semua owg.. tpi entahla aku pun twuuu.... selepas tu streeeeeeeeesssssssssssssssssssssssss